Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Vepřová kotleta na liškách nálevkovitých s rýží.

    Vepřové kotlety 4 ks, 2 větší cibule, 500 g lišek nálevkovitých, Kousek slaniny, Sádlo, Vývar asi 1 litr, Hladká mouka na zahuštění, asi 2 polévkové lí´žíce, Sůl, Pepř, Kmín, Rýže, Proužky papriky a lístky oregana na ozdobu

    Do kastrolu dáme sádlo, přidáme nadrobno pokrájenou slaninu a rozpálíme, pak vložíme osolené a okořeněné kotlety a orestujeme zprudka z obou stran. Orestované kotlety vyjmeme a vložíme cibuli, osmažíme do zlatova a přidáme houby, dusíme chvilku pod pokličkou a pak odklopíme a necháme odpařit veškerou vodu. Poté přidáme orestované kotlety a přilijeme polovinu vývaru a dusíme do měkka. Kotlety opět …

  • Vepřová kotleta na liškách nálevkovitých s rýží.

    Vepřové kotlety 4 ks, 2 větší cibule, 500 g lišek nálevkovitých, Kousek slaniny, Sádlo, Vývar asi 1 litr, Hladká mouka na zahuštění, asi 2 polévkové lí´žíce, Sůl, Pepř, Kmín, Rýže, Proužky papriky a lístky oregana na ozdobu

    Do kastrolu dáme sádlo, přidáme nadrobno pokrájenou slaninu a rozpálíme, pak vložíme osolené a okořeněné kotlety a orestujeme zprudka z obou stran. Orestované kotlety vyjmeme a vložíme cibuli, osmažíme do zlatova a přidáme houby, dusíme chvilku pod pokličkou a pak odklopíme a necháme odpařit veškerou vodu. Poté přidáme orestované kotlety a přilijeme polovinu vývaru a dusíme do měkka. Kotlety opět …

  • Lišky nálevkovité na smetaně s anglickou slaninou a pórkem, šťouchané brambory se zeleným hráškem.

    Lišky nálevkovité - miska, 1 cibule, 1 pórek menší, 200 g anglické slaniny, brambory 500g, zelený hrášek asi 150 g, máslo, sádlo, sůl, pepř, kmín, 1 malá feferonka, kelímek smetany ke šlehání, trocha vody na podlití, troška hladké mouky na zaprášení, 2 cherry rajčátka na ozdobu

    Na trošce sádla zpěníme cibuli, přidáme anglickou slaninu, trochu opečeme a přidáme propláchnuté lišky nálevkovité. osolíme, opepříme a přidáme trochu drceného kmínu a kdo chce, tak 1 malou feferonku,chvíli podusíme a pak odklopíme a necháme na mírném plameni až se vydusí voda. Pak zaprášíme troškou hladké mouky a ještě chvíli orestujeme. Poté podlijeme smetanou, případně přidáme trochu vody a při…

  • houbové lívance

    mléko, hladká mouka, kypř.prášek do pečiva, 2 vejce, sůl, pepř, česnek , majoránka, na plátky nakrájené syrové houby, nejlépe směs

    Všechny ingredience smícháme a pomalu smažíme na oleji…

  • Křupavé houbové placky

    Směs libovolných hub 1kg, Vejce 1ks, strouhanka, hladká mouka, cibule 1ks, sůl, kmín, pepř, majoránka, sádlo

    Houby semelte nahrubo, přidejte nakrájenou nakrájenou cibuli, lžíci hladké mouky, 2-3 lžíce strouhanky, vejce, sůl, pepř, kmín a majoránku, vše podle chuti. Pořádně promíchejte, hmota by neměla být příliš tuhá. Tvarujte placky o velikosti dlaně, nejlépe odebírat lžící a na pomoučeném talíři tvarovat. Tvořte tenké cca 5 mm silné placky a ty smažte zvolna na střední teplotě na každé straně 20 minut …

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace