Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

17.11.2020

Lišky nálevkovité na smetaně s anglickou slaninou a pórkem, šťouchané brambory se zeleným hráškem.

Autor: permon777

Lišky nálevkovité na smetaně s anglickou slaninou a pórkem, šťouchané brambory se zeleným hráškem.

Ingredience

Lišky nálevkovité - miska
1 cibule
1 pórek menší
200 g anglické slaniny
brambory 500g
zelený hrášek asi 150 g
máslo
sádlo
sůl
pepř
kmín
1 malá feferonka
kelímek smetany ke šlehání
trocha vody na podlití
troška hladké mouky na zaprášení
2 cherry rajčátka na ozdobu

Pracovní postup

Na trošce sádla zpěníme cibuli, přidáme anglickou slaninu, trochu opečeme a přidáme propláchnuté lišky nálevkovité. osolíme, opepříme a přidáme trochu drceného kmínu a kdo chce, tak 1 malou feferonku,chvíli podusíme a pak odklopíme a necháme na mírném plameni až se vydusí voda. Pak zaprášíme troškou hladké mouky a ještě chvíli orestujeme. Poté podlijeme smetanou, případně přidáme trochu vody a přidáme pokrájený pórek, chvíli ještě provaříme a hotovo. Mezitím si uvaříme oloupané brambory s kmínem a solí. Uvařené brambory rozšťoucháme s trochou másla. Povaříme zmrazený zelený hrášek a přidáme ho do rozšťouchaných brambor. Dáme na talíř. Ozdobíme cherry rajčátkem a dobrou chuť.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Liška nálevkovitá

    permon777 17.11.2020 10:50
    Lišky nálevkovité na smetaně s anglickou slaninou a pórkem, šťouchané brambory se zeleným hráškem. - komentář

    Zde je foto příslušné houby k receptu

    odpovědět
  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace