Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Topinky s houbovou směsí

    miska pokrájených hub, 1 cibule, 1 menší mrkev, kousek celeru, kousek pórku, malá hrst nakrouhaného bílého či červeného zelí, sůl, kmín, pepř, lžíce sojové omáčky, 1 lžíce hořčice, 3 lžíce kečupu, olej, petrželka, 2 stroužky česneku, sýr na posypání, chléb na topinky

    Cibuli orestujeme na oleji, přidáme houby, koření, sojovku a dusíme 10 minut, přidáme zeleninu - mrkev a celer nastrouhané nahrubo, pórek na kolečka, zelí nakrouhat najemno - podlijeme skleničkou vody a dusíme dalších 10 minut, pak přidat kečup, hořčici a nechat projít varem. Odstavíme a přidáme nasekanou petržel a utřený česnek, dle chuti dosolíme a dopepříme. Osmažíme si topinky, nandáme směs a …

  • Dršťková polévka z Lišek nálevkovitých.

    Mísa Lišek nálevkovitých, Kousek hovězího žebra nebo morkové kosti, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce sádla, Mletou sladkou a pálivou papriku, 6 stroužků česneku, Trochu mletého kmínu, Trochu mletého pepře, Sůl, Majoránka, Kudrnatá petržel, 1 malá feferonka

    Nejprve si uvařím hovězí maso, nebo kosti s jednou malou feferonkou, vývar nechám vychladnout a maso a feferonku pak přidám do polévky. Na sádle usmažím cibuli do zlatova, přisypu mouku a udělám cibulovou jíšku. Do jíšky ke konci přidám papriku a trochu mletého kmínu a krátce ještě smažím, aby se paprika v tuku rozpustila, pak zaliji studeným vývarem, a za stálého míchání přivedu k varu. Do vrouc…

  • Teplý salát z hlívy s cuketou

    800 g malých cuket, 1/2 kg hlívy ústřičné, 7 lžic oleje, sůl, pepř, 3 lžíce citronové šťávy, 1 lžička cukru, 1 stroužek česneku, trocha pažitky

    Cukety očistíme a nakrájíme na kostičky nebo tenké plátky. Hlívu důkladně očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a cuketu s houbami smažíme za stálého míchání asi 10 minut. Ochutíme solí a pepřem. Citronovou šťávu smícháme s trochou soli, pepřeme a cukrem, přidáme zbývající olej a promícháme. Česnek prolisujeme k zálivce. Zeleninu promícháme se zálivkou. Povrch pos…

  • Hříbky ve smetanovo - sýrové omáčce s noky

    Půl košíku hříbků, 4 cibule, 2 kelímky smetany 33%, Vývar z masa, 100 gramů másla, Kmín, Pepř, Sůl, 100 gramů Nastrouhaného sýru(Eidam), 2a1/2 lžíce hladké mouky, Na noky:, 400 gramů polohrubé mouky, 1 vejce, 50 gramů tuku, 1/4l mléka, Sůl, Na špičku nože prášku do pečiva

    Na másle zpěním cibuli, přidám hříbky pokrájené na větší kousky. Osolím, opepřím a posypu mletým kmínem a krátce orestuji. Trochu podliju vývarem a chvíli podusím. Smetanu smíchám s trochou studeného vývaru, rozkvedlám v tom hladkou mouku a přiliji k houbám. Krátce provařím, za stálého míchání a na závěr vmíchám nastrouhaný sýr. Je to mňamka, tak si nechte chutnat. Noky: V míse utřu změklý tuk…

  • Smaženice po čínsku

    pro 1 osobu:, malá miska pokrájených hub, 1/2 cibule, kousek pórku, pepř, kmín, sůl, sojová omáčka, kousek másla, 1-2 stroužky česneku

    Nakrájenou cibuli podusíme na kousku másla do sklovata, přidáme houby, kmín, pepř a sojovou omáčku (tak 2 lžíce), dusíme alespoň 15 - 20 min a dle potřeby podléváme vodou. Když jsou houby podušené přidáme nakrájený pórek na jemno (trochu si necháme na ozdobu), osolíme dle chuti, necháme přetáhnout minutku varem a nakonec přidáme utřený česnek. Podáváme s pečivem.…

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace