Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Smaženky z lišek nálevkovitých

    lišky nálevkovité , pórek, 2-3 vejce (dle potřeby), Solamyl (na každé vejce 2 lžíce), sojovka, koření na čínu, kmín, pepř, sladká paprika, špetka soli, olej na smažení, chleba, hořčice

    Lišky pokrájíme na menší kousky, pórek na drobno, dáme do mísy, přidáme koření, vejce a Solamyl, promícháme a dle potřeby zahustíme ještě Solamylem (konzistence trošku řidší než na bramborák). Na rozpálený olej klademe lžící směs - 1 vrchovatá lžíce = 1 placka, pečeme dozlatova. Krajíc chleba namažu hořčicí, dám placku (smaženku) a ozdobím kolečkem pórku. Je to dobrota :-)…

  • Kuřecí stehno na smetaně s hříbky a liškami, houskový knedlík.

    4 kuřecí stehna, 2 velké cibule, 33% smetana - kelímek, Miska lišek a hříbků, 100g másla, Trochu hladké mouky, Sůl, Kmín, Pepř, Vývar, nebo voda na podlévání

    Kuřecí stehna rozdělím na 2 poloviny, osolím a opepřím, houby a cibuli pokrájím. Na pánev dám máslo a rozpálím, vložím kuřecí stehna a zprudka orestuji z obou stran a vyjmu na talíř. Poté v té samé pánvi osmažím cibuli, přidám houby, osolím, opepřím, okmínuji a vydusím. Když jsou houby trochu podušené vložím zpět kuřecí stehna, podliji vodou, nebo vývarem a dále dusím. Rozkvedlám si trochu hladké …

  • Vietnamské závitky s masovo-houbovou náplní

    na 12ks závitků:, 500g mlétého masa (používám krůtí viz.obrázek č. 2), asi 150 g podušených hub, 1 malá mrkev, 1 cibule, 1 lžíce vegety, 2 lžíčky sladké papriky, 1 lžička kmínu, trochu pepře a soli, něco zeleného pro hezkou barvu - petrželka nebo jarní cibulka nebo pažitka, rýžový papír, Omáčka na namáčení:, 2 lžíce rybí omáčky (běžně k dostání u vietnamců v potravinách), 2 lžíce cukru, 1 lžíce octa, 3/4 skleničky studené vody, 2 stroužky česneku, chilli dle chuti ( nemusí být)

    Nejdříve si podusíme houby a necháme vychladnout. Maso dáme do mísy, přidáme houby, mrkev nastrouhanou na jemno, cibuli nakrájenou na jemno, petrželku a koření a promícháme. Připravíme si velký talíř,na který nalijeme vodu. Rýžový papír namočíme z obou stran ve vodě, položíme vedle na rovnou plochu a do dolní části papíru dáme kopeček náplně (viz obrázek č. 3) a spodní okraj přes náplň ohneme. Pak…

  • Vepřový steak s teplým houbovým salátem

    vepřová kotleta bez kosti (tloušťka cca 3 cm plátek), sůl, kmín, pepř, bylinky (šalvěj, petržel, tymián, bazalka....), olej , na salát: houby (klouzci, hřib smrkový, růžovky, holubinky), paprika 1 červená, 1 zelená, 1 bílá, pórek, česnek na plátky, máslo, sůl, kmín, pepř, sýr na posypání

    Steak okořeníme, přidáme nasekané bylinky a prudce restujeme na oleji cca 4 minuty z každé strany, vyndáme z pánve dáme na talíř a přikryjeme hned druhým talířem a necháme stát. Do čisté pánve dáme rozpustit máslo, přidáme houby, kmín, pepř, sůl a vypražíme je do houbových škvarečků (do křupava), když jsou hotové přihodíme papriky nakrájené na proužky, česnek na slabé plátky a porek na kolečka a j…

  • Kapr zapečený s liškami a anglickou slaninou - americké brambory a tatarská omáčka

    1 kapr pokrájený na podkovy, 2 velké cibule, 300g anglické slaniny, Snítka rozmarýnu, 1 malá feferonka, 5 stroužků česneku, Miska lišek, Sůl, Kmín, Grilovací koření, Sádlo, nebo máslo, Brambory, Koření na americké brambory, Tatarská omáčka

    Pokrájenou cibuli krátce v pekáčku osmažím na sádle, nebo másle, přidám feferonku a rozmarýn. Vložím osolené a okořeněné porce kapra a pokladu nakrájenou anglickou slaninou, poté porce ryby zasypu liškami a vložím do trouby a peču při 180°C, při pečení liškami občas zamíchám, aby se nepřipálily a po chvíli porce ryby otočím. Ke konci pečení přidám nadrcený česnek. Okořeněné, syrové, omyté a osušen…

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace