Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.
Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.
Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .
Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.
Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.
Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.
Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.
Směs různých hub 1/2kg, cibule 1ks, česnek 2 stroužky, Mletá sladká paprika 2lžičky, hladká mouka 1 lžíce, lžíce oleje, sůl, pepř, kmín, majoránka
Na oleji uděláme z hladké mouky světlou jíšku a v ní rozpustíme mletou papriku, pozor nepřepálit, jinak zhořkne. Přidáme litr vody a pořádně rozmícháme. Uvedeme do varu, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Houby doporučuji nakrájet na tenké plátky a přidáme do polévky. Okořeníme pepřem, kmínem a osolíme podle chuti. Vaříme minimálně 30 minut. Na závěr přidáme majoránku.…
1 cibule, 2-3 hrsti kloboučků penízovek smrkových, 2 polévkové lžíce másla, 2 polévkové lžíce hladké mouky, koření: sůl, pepř, kmín, drcené sušené houby nebo houbový prach, (recept můžeme vylepšit slaninou, vývarem nebo smetanou)
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na másle - do zezlátnutí. Následně přidáme hladkou mouku a vymícháme jíšku. Podlijeme vodou nebo vývarem a rozmícháme dohladka. Přidáme očištěné kloboučky penízovek smrkových, ochutíme solí, pepřem, kmínem a rozdrcenými sušenými houbami nebo houbovým prachem. Vaříme na mírném ohni s průběžným mícháním 15-20 minut. V závěru můžeme přidat smetanu. Ideáln…
Ingredience Sírovec žlutooranžový, ingredience na trojobal, nálev na pečenáče
Postup přípravy receptu. Sírovec žlutooranžový se povaří do měkka, po vychladnutí se obalí v trojobalu a usmaží jako řízek. (Dá se jíst i takto). Pak se zalije nálevem na pečenáč a nechá aspoň tři dny ležet. Je to vynikající a nikdo nepozná co to jí za dobrotu. Recepty na nálevy na pečenáč najdete na internetu…
_mladé Lišky, libové masíčko dle chuti, máslo pod cibulku, cibule, kmín, sůl, bílý pepř, smetana, bylinky dle chuti -já dávám Dobromysl, voda
Jako obyčejně...Liška je tužší houba -duste déle--mňamka..…
cibule, bedly - větší, - sladká paprika, sůl, pepř, majoránka, popř.feferonka
Osmažíme cibuli a přidáme červenou papriku. Bedly nakrájíme podílně přes klobouk,že vypadají jako dršťky.Přidáme vodu a bedly, vaříme do měkka.Když jsou měkké,přidáme majoránku,popřípadě přidáme kousek feferonky…