Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.
Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.
Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .
Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.
Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.
Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.
Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.
Směs libovolných hub 1kg, Vejce 1ks, strouhanka, hladká mouka, cibule 1ks, sůl, kmín, pepř, majoránka, sádlo
Houby semelte nahrubo, přidejte nakrájenou nakrájenou cibuli, lžíci hladké mouky, 2-3 lžíce strouhanky, vejce, sůl, pepř, kmín a majoránku, vše podle chuti. Pořádně promíchejte, hmota by neměla být příliš tuhá. Tvarujte placky o velikosti dlaně, nejlépe odebírat lžící a na pomoučeném talíři tvarovat. Tvořte tenké cca 5 mm silné placky a ty smažte zvolna na střední teplotě na každé straně 20 minut …
Směs různých hub 1/2kg, cibule 1ks, česnek 2 stroužky, Mletá sladká paprika 2lžičky, hladká mouka 1 lžíce, lžíce oleje, sůl, pepř, kmín, majoránka
Na oleji uděláme z hladké mouky světlou jíšku a v ní rozpustíme mletou papriku, pozor nepřepálit, jinak zhořkne. Přidáme litr vody a pořádně rozmícháme. Uvedeme do varu, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Houby doporučuji nakrájet na tenké plátky a přidáme do polévky. Okořeníme pepřem, kmínem a osolíme podle chuti. Vaříme minimálně 30 minut. Na závěr přidáme majoránku.…
1 cibule, 2-3 hrsti kloboučků penízovek smrkových, 2 polévkové lžíce másla, 2 polévkové lžíce hladké mouky, koření: sůl, pepř, kmín, drcené sušené houby nebo houbový prach, (recept můžeme vylepšit slaninou, vývarem nebo smetanou)
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na másle - do zezlátnutí. Následně přidáme hladkou mouku a vymícháme jíšku. Podlijeme vodou nebo vývarem a rozmícháme dohladka. Přidáme očištěné kloboučky penízovek smrkových, ochutíme solí, pepřem, kmínem a rozdrcenými sušenými houbami nebo houbovým prachem. Vaříme na mírném ohni s průběžným mícháním 15-20 minut. V závěru můžeme přidat smetanu. Ideáln…
Ingredience Sírovec žlutooranžový, ingredience na trojobal, nálev na pečenáče
Postup přípravy receptu. Sírovec žlutooranžový se povaří do měkka, po vychladnutí se obalí v trojobalu a usmaží jako řízek. (Dá se jíst i takto). Pak se zalije nálevem na pečenáč a nechá aspoň tři dny ležet. Je to vynikající a nikdo nepozná co to jí za dobrotu. Recepty na nálevy na pečenáč najdete na internetu…
_mladé Lišky, libové masíčko dle chuti, máslo pod cibulku, cibule, kmín, sůl, bílý pepř, smetana, bylinky dle chuti -já dávám Dobromysl, voda
Jako obyčejně...Liška je tužší houba -duste déle--mňamka..…