Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Žampiony zapékané s vejci

    veľké šampiňóny - žampiony na grilovanie, vajcia, soľ, čierne korenie - pepř strúhaný, syr - ja som dala údený, množstvo surovín sa určuje podľa počtu šampiňónov

    Huby umyjeme, osušíme papierovou utierkou, nožičky vylomíme (a upotrebíme niekde inde, napr. do polievky). Klobúčik znútra osolíme, okoreníme, opatrne do neho vyklopíme vajíčko, zas osolíme, okoreníme a posypeme strúhaným syrom. Dáme do pekáčika - použijeme pečiaci papier a zapekáme cca 20 min. - 200 stupňov. Použijeme len veľké šampiňóny, z obyčajných by nám vajíčko vytieklo. Prípadne použij…

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace