Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Žampiony s tvarůžkem v bramborovo-zeleninovém ďolíčku

    8 větších žampionů, 2 snítky rozmarýnu, 1 kolečko citronu, ½ kl soli, 400 ml horké vody, na náplň 40 g sýra niva nakrájeného na kostičky, 4 kolečka tvarůžků nakrájených na kostičky, do každého kloboučku žampionu ½ kl másla, dále budeme potřebovat 4 středně velké brambory,100 ml smetany nebo mléka,oříšek másla,sůl, 1 pl oleje, 1 kl čerstvého jemně posekaného rozmarýnu, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 stroužky česneku nakrájeného na tenké plátky, 2 velká sloupnutá rajčata nakrájená na drobnější kousky, sůl a pepř na dochucení, plátek másla na vymazání talíře, kl=kávová lžička, pl=polévková lžíce

    Do osolené vařící vody si dáme vařit oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory. V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme cibulku, přidáme plátky česneku a cca 3minuty restujeme. Přidáme rajčata, rozmarýn, trošku soli a pepře a pod pokličkou dusíme 10minut. Poté pokličku odstraníme a šťávu vydusíme. Mezitím si připravíme žampiony.Kloboučky žampionů sloupneme a kávovou lžičkou vydlabeme dužinu společn…

  • Žampiony se zakysankou

    500 g žampionů, 150-200 g anglické slaniny (lepší je krájená,) 1 malý kelímek zakysané smetany, 150 g nivy, máslo a strouhanka na vymazání a vysypání, sůl, pepř (přidávám i kari, ale nemusí být)

    Nakrájenou slaninu na kostičky osmahneme na pánvi bez oleje, slanina pustí tuk. Poté k ní přidáme oloupané žampiony rozkrájené na půlky popřípadě čtvrtky a osolíme, opepříme (popřípadě můžete přidat oblíbené koření, já přidávám kari) a restujeme cca 10 minut. Dále si vymažeme zapékací misku máslem a vysypeme strouhankou a nasypeme do ní směs z pánve, nastrouháme navrch nivu a rozetřeme po nivě zak…

  • Žampiony z trouby

    veľké šampiňóny = žampiony -kupujem tzv. "šampiňóny na grilovanie", olej, cesnak, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, citrón

    Šampiňóny umyjeme, nožičky vylomíme, necháme oschnúť. Do oleja pretlačíme cesnak, štetcom natrieme zvonka i znútra hlavičky týmto cesnakovým olejom. Osolíme, okoreníme. Dáme piecť do rozohriatej rúry otvoreným klobúčikom hore - zachytíme šťavu, pečieme cca 20 min, 180 - 200 stupňov. (Použijeme papier na pečenie.) Pokvapkáme citrónom a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame napr. s bag…

  • Žampiony zapékané s vejci

    veľké šampiňóny - žampiony na grilovanie, vajcia, soľ, čierne korenie - pepř strúhaný, syr - ja som dala údený, množstvo surovín sa určuje podľa počtu šampiňónov

    Huby umyjeme, osušíme papierovou utierkou, nožičky vylomíme (a upotrebíme niekde inde, napr. do polievky). Klobúčik znútra osolíme, okoreníme, opatrne do neho vyklopíme vajíčko, zas osolíme, okoreníme a posypeme strúhaným syrom. Dáme do pekáčika - použijeme pečiaci papier a zapekáme cca 20 min. - 200 stupňov. Použijeme len veľké šampiňóny, z obyčajných by nám vajíčko vytieklo. Prípadne použij…

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace