Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek

Co je nového či jinak zajímavého okolo houbaření zjistíte naHoubach.cz

  • Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2014

    Ať máte veselé a pohodové Vánoce a v novém roce ať Vám rostou štěstí, zdraví, spokojenost a taky houby:-)

    číst celý článek
  • Houbařské poradny - kontakty

    Houbařské poradny mohou být v některých případech nepostradatelné. Někdy si s radami od zkušenějších houbařů ani s atlasem hub nevystačíte a potřebujete na pomoc s určením hub odborníka na slovo vzatého - mykologa. Zde naleznete seznam a kontakty na všechny mykologické poradny v ČR.

    číst celý článek
  • Hitparáda songů o houbách - skupina Garáž - Muchomůrky bílé

    "Muchomůrky bílé" jsou jedním z nejznámějších hitů české undergroundové legendy Milana "Mejly" Hlavsy - zakladatele, zpěváka a baskytaristy skupiny Plastic People of the Universe. Text byl původně samizdatovou básní z pera Egona Bondyho.  Song byl nazpíván a hrán skupinami Garage a Půlnoc. Co se týká druhu houby pojmenované jako Muchomůrka bílá (Amanita phalloides var. alba), tak to není smyšlený název! Tato houba opravdu existuje, roste u nás a dejte si na ni velký POZOR! Jedná se o poddruh smrtelně jedovaté Muchomůrky zelené. Neroste tak často a není tedy ani moc známá. Nezřídka bývá nezkušenými houbaři zaměňována s pečárkou. Od žampiónů se však liší především svými čistě bílými lupeny.

    číst celý článek
  • Hitparáda songů o houbách - skupina Saze - Houby

    Dvoučlenná hudební skupina Saze působila v sedmdesátých letech v divadle Semafor. Skupinu tvořili Jiří Burian (1948–2008) a Jan Nádvorník. V Semaforu tvořili specifickou hudební vložku ve hře "Kytice" a vystupovali i v "Zuzaně v lázni". Jejich nejznámějšími písní je skladba "Václava mám nejradši". Song "Houby" bývá také někdy pojmenován jako "Žalm Štavnatky Panenské".

    číst celý článek
  • Což takhle nasbírat si šťavnatky

    Jsou hojné, nevadí jim první podzimní mrazíky. Jsou velmi chutné. Jsou kuchyňsky všestranně použitelné. Jsou prakticky nezaměnitelné a přitom tak málo sbírané. Řeč je o šťavnatkách.

    číst celý článek
  • Vyhodnocení soutěže "Král houbařů 2013"

    Soutěž o titul "Král houbařů 2013" již má svého vítěze. GRATULUJEME !

    číst celý článek

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace