Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek

Co je nového či jinak zajímavého okolo houbaření zjistíte naHoubach.cz

  • Houbaři v snázích i nesnázích: část prvá

    Chůze po lese je snadný druh pohybu, ke sběru hub jest však třeba nesnadného ohybu.“ zpíval už bezmála před 40 lety Jarda Štercl s Taxmeny...

    Les má své kouzlo v každém ročním období a pobyt v něm je nejen zdravý, ale povznáší i na duchu a dodává sílu. Les je většinou někde poblíž a tedy odkudkoliv i snadno dostupný. Houby bývají častým cílem a zástěrkou výletů do přírody a když nerostou, nic se neděje. Rozhodně to není promarněný čas. Můžeme být houbám vděční, že nás vytáhnou na čerstvý vzduch. Snáze v případě houbaření jasně převyšují nesnáze, ale je třeba si čas od času připomenout zásady, uvědomit si je a neopomenout.

    číst celý článek
  • Celostátní výstava hub

    Je všeobecně známé, že nejlépe něco poznáme a zapamatujeme, když si to sami prožijeme a to co možná nejvíce svými smysly. Tak stejné je to i s houbami a jejich poznáváním. Žádný atlas na světě nám nenahradí přímou zkušenost s daným druhem houby v jejím přirozeném prostředí. Přesné určení přímo v přírodě je však někdy, zvláště pro laika velmi náročné.

    číst celý článek
  • Houby jako gastronomická perla

    Již císař Nero je nazýval jako „cibus dekorum“, tedy „pokrm Bohů“. Plodnice hub jsou odpradávna považovány za skvělou delikatesu. Gurmáni oceňují jejich chuť a intenzivní aroma. Houby lze použít v kuchyni prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až jako koření či dokonce dezerty. 

    číst celý článek
  • naHoubach.cz

    Vážení návštěvníci nového webového portálu naHoubach.cz. Milé houbařky, houbaři a houbařčata. Drazí milovníci přírody a vůně lesa okořeněného houbovým aroma. Houbokuchtíci a houbogurmáni.

    Buďte vítáni na tomto poklidném ostrůvku uprostřed bouřlivých vln "e" oceánu. V houbařském ráji na internetu.

    číst celý článek

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace