Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Žampiony se zakysankou

Žampiony se zakysankou

Ingredience

500 g žampionů, 150-200 g anglické slaniny (lepší je krájená,) 1 malý kelímek zakysané smetany, 150 g nivy, máslo a strouhanka na vymazání a vysypání, sůl, pepř (přidávám i kari, ale nemusí být)

Pracovní postup

Nakrájenou slaninu na kostičky osmahneme na pánvi bez oleje, slanina pustí tuk. Poté k ní přidáme oloupané žampiony rozkrájené na půlky popřípadě čtvrtky a osolíme, opepříme (popřípadě můžete přidat oblíbené koření, já přidávám kari) a restujeme cca 10 minut. Dále si vymažeme zapékací misku máslem a vysypeme strouhankou a nasypeme do ní směs z pánve, nastrouháme navrch nivu a rozetřeme po nivě zakysanku. Dáme péct do trouby na 180°C, pečeme cca 30 minut. Cca 10 minut před vyndaváním směs promíchávám, aby se zakysanka spojila se všemi surovinami, chutná nám to tak víc, ale záleží na každém.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace