Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

11.10.2014

Vepřový steak s teplým houbovým salátem

Autor: hhh.bohmova

Vepřový steak s teplým houbovým salátem

Ingredience

vepřová kotleta bez kosti (tloušťka cca 3 cm plátek)
sůl, kmín, pepř, bylinky (šalvěj, petržel, tymián, bazalka....)
olej
na salát: houby (klouzci, hřib smrkový, růžovky, holubinky)
paprika 1 červená, 1 zelená, 1 bílá
pórek
česnek na plátky
máslo
sůl, kmín, pepř
sýr na posypání

Pracovní postup

Steak okořeníme, přidáme nasekané bylinky a prudce restujeme na oleji cca 4 minuty z každé strany, vyndáme z pánve dáme na talíř a přikryjeme hned druhým talířem a necháme stát. Do čisté pánve dáme rozpustit máslo, přidáme houby, kmín, pepř, sůl a vypražíme je do houbových škvarečků (do křupava), když jsou hotové přihodíme papriky nakrájené na proužky, česnek na slabé plátky a porek na kolečka a jenom lehce prohřejeme, přidáme na pánev steak, promíchneme aby se prolnuly chuťě a servírujeme, nakonec posypeme strouhaným sýrem. My baštíme s chlebem :-)

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace