Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Smaženky z lišek nálevkovitých

    lišky nálevkovité , pórek, 2-3 vejce (dle potřeby), Solamyl (na každé vejce 2 lžíce), sojovka, koření na čínu, kmín, pepř, sladká paprika, špetka soli, olej na smažení, chleba, hořčice

    Lišky pokrájíme na menší kousky, pórek na drobno, dáme do mísy, přidáme koření, vejce a Solamyl, promícháme a dle potřeby zahustíme ještě Solamylem (konzistence trošku řidší než na bramborák). Na rozpálený olej klademe lžící směs - 1 vrchovatá lžíce = 1 placka, pečeme dozlatova. Krajíc chleba namažu hořčicí, dám placku (smaženku) a ozdobím kolečkem pórku. Je to dobrota :-)…

  • Vietnamské závitky s masovo-houbovou náplní

    na 12ks závitků:, 500g mlétého masa (používám krůtí viz.obrázek č. 2), asi 150 g podušených hub, 1 malá mrkev, 1 cibule, 1 lžíce vegety, 2 lžíčky sladké papriky, 1 lžička kmínu, trochu pepře a soli, něco zeleného pro hezkou barvu - petrželka nebo jarní cibulka nebo pažitka, rýžový papír, Omáčka na namáčení:, 2 lžíce rybí omáčky (běžně k dostání u vietnamců v potravinách), 2 lžíce cukru, 1 lžíce octa, 3/4 skleničky studené vody, 2 stroužky česneku, chilli dle chuti ( nemusí být)

    Nejdříve si podusíme houby a necháme vychladnout. Maso dáme do mísy, přidáme houby, mrkev nastrouhanou na jemno, cibuli nakrájenou na jemno, petrželku a koření a promícháme. Připravíme si velký talíř,na který nalijeme vodu. Rýžový papír namočíme z obou stran ve vodě, položíme vedle na rovnou plochu a do dolní části papíru dáme kopeček náplně (viz obrázek č. 3) a spodní okraj přes náplň ohneme. Pak…

  • Vepřový steak s teplým houbovým salátem

    vepřová kotleta bez kosti (tloušťka cca 3 cm plátek), sůl, kmín, pepř, bylinky (šalvěj, petržel, tymián, bazalka....), olej , na salát: houby (klouzci, hřib smrkový, růžovky, holubinky), paprika 1 červená, 1 zelená, 1 bílá, pórek, česnek na plátky, máslo, sůl, kmín, pepř, sýr na posypání

    Steak okořeníme, přidáme nasekané bylinky a prudce restujeme na oleji cca 4 minuty z každé strany, vyndáme z pánve dáme na talíř a přikryjeme hned druhým talířem a necháme stát. Do čisté pánve dáme rozpustit máslo, přidáme houby, kmín, pepř, sůl a vypražíme je do houbových škvarečků (do křupava), když jsou hotové přihodíme papriky nakrájené na proužky, česnek na slabé plátky a porek na kolečka a j…

  • Topinky s houbovou směsí

    miska pokrájených hub, 1 cibule, 1 menší mrkev, kousek celeru, kousek pórku, malá hrst nakrouhaného bílého či červeného zelí, sůl, kmín, pepř, lžíce sojové omáčky, 1 lžíce hořčice, 3 lžíce kečupu, olej, petrželka, 2 stroužky česneku, sýr na posypání, chléb na topinky

    Cibuli orestujeme na oleji, přidáme houby, koření, sojovku a dusíme 10 minut, přidáme zeleninu - mrkev a celer nastrouhané nahrubo, pórek na kolečka, zelí nakrouhat najemno - podlijeme skleničkou vody a dusíme dalších 10 minut, pak přidat kečup, hořčici a nechat projít varem. Odstavíme a přidáme nasekanou petržel a utřený česnek, dle chuti dosolíme a dopepříme. Osmažíme si topinky, nandáme směs a …

  • Smaženice po čínsku

    pro 1 osobu:, malá miska pokrájených hub, 1/2 cibule, kousek pórku, pepř, kmín, sůl, sojová omáčka, kousek másla, 1-2 stroužky česneku

    Nakrájenou cibuli podusíme na kousku másla do sklovata, přidáme houby, kmín, pepř a sojovou omáčku (tak 2 lžíce), dusíme alespoň 15 - 20 min a dle potřeby podléváme vodou. Když jsou houby podušené přidáme nakrájený pórek na jemno (trochu si necháme na ozdobu), osolíme dle chuti, necháme přetáhnout minutku varem a nakonec přidáme utřený česnek. Podáváme s pečivem.…

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace