Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Nejchutnější houby v octě

Nejchutnější houby v octě

Ingredience

čirůvka fialová, pečárka hajní, bedla červenající, václavka
nálev č.1: na 1l vody rovná polévková lžíce soli, 6 kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list a podle libosti kořenové zeleniny, zejména celeru
nálev č.2: 0,25l octa, 0,75l vody, 20g soli, 50g cukru, 7 tablet spolarinu, 1 bobkový list, 1 hřebíček, 5 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, 1,5 lžičky hořčičného semínka, 0,5 lžičky koriandru
dále pak nakrájená cibule, mrkev, celer a paprika

Pracovní postup

Příprava hub: očistěné houby opláchneme pod tekoucí vodou. Ve velkém hrnci, kde houby budou do poloviny výšky a zbytek nálev č.1 houby vaříme podle velikosti a tvrdosti 10-20 minut(čirůvku, žampión a bedlu jsem vařil 15minut, václavky 25 minut). Připravíme si nálev č.2 tak, že všechny suroviny povaříme 10 minut. Předvařené a okapané houby plníme spolu s cibulí, mrkví, celerem a paprikou do tří čtvrtin výše sklenice. Musí zbýt místo pro nálev. Skleničky používáme o obsahu 0,25-0,3 l. Uzavřené, zcela ponořené ve vodě, sterilujeme 25 minut při teplotě 100 stupňů Celsia.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace