Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Bramborák s liškami nálevkovitými a slaninkou.

    Brambory, 2 cibule, Česnek, Anglická slanina, Lišky nálevkovité, 2-3 vejce, Trochu hladké mouky, Pepř, Drcený kmín, Sůl, Majoránka, Olej na smažení

    Cibuli a anglickou slaninu pokrájím nadrobno, houby jen tak natrhám na menší kousky, brambory nastrouhám, polovinu na hrubším a polovinu na jemném struhadle. Vše vložím do mísy, prolisuji česnek, přidám vejce, sůl, mouku a koření a promíchám. S moukou nepřehánět, jen tak trochu, je tam jako pojivo. Chce si to vyzkoušet u prvního kousku a případně přidat. Smažím na oleji dozlatova. Dobrou chuť.…

  • Vepřová krkovice na chilli s liškami nálevkovitými se sýrem a slaninou na smetaně, americké brambory a čalamáda.

    4 plátky vepřové krkovice, miska lišek nálevkovitých, ale můžou být i jiné houby, 1 sedlčanský romadůžek, 1 kelímek 33% smetany, 2 střední cibule, Kousek anglické slaniny, Mleté chilli, Sůl, Pepř, Kmín, Koření na americké brambory, Brambory, Sádlo, Sklenička čalamády

    Brambory pokrájím na dílky, vložím do pekáče s rozpáleným sádlem, posypu kořením a dám je do trouby péct. Solím až hotové, nezvlhnou. Mezitím osmažím na hluboké pánvi pokrájenou cibuli dozlatova, přidám anglickou slaninu pokrájenou na nudličky, a potrhané houby, osolím,opepřím a okmínuji. Smažím až se úplně vysmaží voda, pak přidám pokrájený sýr a po rozpuštění sýru zaliji smetanou a krátce provař…

  • Kuřecí stehno na smetaně s hříbky a liškami, houskový knedlík.

    4 kuřecí stehna, 2 velké cibule, 33% smetana - kelímek, Miska lišek a hříbků, 100g másla, Trochu hladké mouky, Sůl, Kmín, Pepř, Vývar, nebo voda na podlévání

    Kuřecí stehna rozdělím na 2 poloviny, osolím a opepřím, houby a cibuli pokrájím. Na pánev dám máslo a rozpálím, vložím kuřecí stehna a zprudka orestuji z obou stran a vyjmu na talíř. Poté v té samé pánvi osmažím cibuli, přidám houby, osolím, opepřím, okmínuji a vydusím. Když jsou houby trochu podušené vložím zpět kuřecí stehna, podliji vodou, nebo vývarem a dále dusím. Rozkvedlám si trochu hladké …

  • Kapr zapečený s liškami a anglickou slaninou - americké brambory a tatarská omáčka

    1 kapr pokrájený na podkovy, 2 velké cibule, 300g anglické slaniny, Snítka rozmarýnu, 1 malá feferonka, 5 stroužků česneku, Miska lišek, Sůl, Kmín, Grilovací koření, Sádlo, nebo máslo, Brambory, Koření na americké brambory, Tatarská omáčka

    Pokrájenou cibuli krátce v pekáčku osmažím na sádle, nebo másle, přidám feferonku a rozmarýn. Vložím osolené a okořeněné porce kapra a pokladu nakrájenou anglickou slaninou, poté porce ryby zasypu liškami a vložím do trouby a peču při 180°C, při pečení liškami občas zamíchám, aby se nepřipálily a po chvíli porce ryby otočím. Ke konci pečení přidám nadrcený česnek. Okořeněné, syrové, omyté a osušen…

  • Dršťková polévka z Lišek nálevkovitých.

    Mísa Lišek nálevkovitých, Kousek hovězího žebra nebo morkové kosti, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce sádla, Mletou sladkou a pálivou papriku, 6 stroužků česneku, Trochu mletého kmínu, Trochu mletého pepře, Sůl, Majoránka, Kudrnatá petržel, 1 malá feferonka

    Nejprve si uvařím hovězí maso, nebo kosti s jednou malou feferonkou, vývar nechám vychladnout a maso a feferonku pak přidám do polévky. Na sádle usmažím cibuli do zlatova, přisypu mouku a udělám cibulovou jíšku. Do jíšky ke konci přidám papriku a trochu mletého kmínu a krátce ještě smažím, aby se paprika v tuku rozpustila, pak zaliji studeným vývarem, a za stálého míchání přivedu k varu. Do vrouc…

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace