Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

27.9.2014

Dršťková polévka z Lišek nálevkovitých.

Autor: permon777

Dršťková polévka z Lišek nálevkovitých.

Ingredience

Mísa Lišek nálevkovitých
Kousek hovězího žebra nebo morkové kosti
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce sádla
Mletou sladkou a pálivou papriku
6 stroužků česneku
Trochu mletého kmínu
Trochu mletého pepře
Sůl
Majoránka
Kudrnatá petržel
1 malá feferonka

Pracovní postup

Nejprve si uvařím hovězí maso, nebo kosti s jednou malou feferonkou, vývar nechám vychladnout a maso a feferonku pak přidám do polévky. Na sádle usmažím cibuli do zlatova, přisypu mouku a udělám cibulovou jíšku. Do jíšky ke konci přidám papriku a trochu mletého kmínu a krátce ještě smažím, aby se paprika v tuku rozpustila, pak zaliji studeným vývarem, a za stálého míchání přivedu k varu. Do vroucího vývaru přidám omyté Lišky nálevkovité a povařím tak 20 minut. Ke konci vložím do polévky prolisovaný česnek, pepř, majoránku a kudrnatou petržel. Kdo chce může dochutit polévkovým kořením. Je to velká mňamka. Tak vám přeji dobrou chuť.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace