Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Penne s rajčaty a klouzky

    400g klouzků, 1/2 kg rajčat, 1 cibule, 3 lžíce másla, 3-6 lístků šalvěje, sůl, pepř, 400g těstoviny penne, nastrouhaný parmazán

    Houby důkladně očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rajčata spaříme, zbavíme slupek a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme polovinu másla a na něm necháme zesklovatět cibulku, přidáme houby a asi 3 min dusíme. Šalvěj nasekáme nadrobno a spolu s kousky rajčat přidáme k houbám, osolíme a opepříme. Mezitím si uvaříme na skus těstoviny a horké smícháme se zbytk…

  • Zapékané lesní houby s parmazánem

    1/2kg lesních hub, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50g másla, sůl, pepř, 200ml smetany, 2 vejce, 3 lžíce nasekané pažitky, 80g parmazánu

    Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Houby nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozhřejeme část másla a česnek s cibulí na něm necháme zesklovatět. Přidáme houby a dusíme, dokud se neodpaří voda. Zapékací formu vymažeme zbytkem másla a dáme do ní houby, osolíme a opepříme. Smetanu rozmícháme se žloutky a vmícháme 2 lžíce pažitky. Směsí přelijeme houby a vše posyp…

  • Polévka z červené čočky s křemenáči

    svazek jarní cibulky, 3 lžíce oleje, 200g červené čočky, 1 1/4 l zeleninového vývaru, 350g křemenáčů, 20g másla, 1 svazek kerblíku, 100g sladké smetany, 1 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř, lžička kari

    Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme čočku a chviličku podusíme. Přidáme cibulku a ještě chvilku, cca 3 minuty podusíme. Přilijeme vývar a vaříme 15 minut. Křemenáče si nakrájíme na tenké plátky a pět minut je smažíme na zpěněném másle. Kerblík si natrháme na lístky a dáme stranou. Do polévky vmícháme smetanu a protlak. Uvedeme do varu, osolíme, opepříme…

  • Křupavé houby se studenou koprovou omáčkou

    250g míchaných hub, např. žampiony, strouhanka, 30g čedaru, 1 lžička mleté papriky, 2 vejce, na omáčku:, 4 zralá rajčata, 125g krémového sýru, 100g bílého jogurtu, čerstvý kopr - svazek, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

    Houby očistíme a zbavíme nožek. Troubu si předehřejeme na 190 stupnů. Strouhanku smícháme s nastrouhaným čedarem a paprikou. Vejce vyšleháme a obalíme v nich houby, poté ve strouhance a položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 15 minut. Rajčata spaříme a oloupeme, dužninu nasekáme na malé kousky. Smetanový sýr promícháme s jogurtem a koprem, přidáme prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepře…

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace