Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou

Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou

Ingredience

Drobné, pěkné a pevné žampiony (na osobu asi 8-10kusů),2 vejce, hladká mouka a mléko na těstíčko (množství volíme tak, aby těstíčko dobře drželo na houbách), sůl, bílý pepř, strouhanka na obalení, tuk na smažení, zelenina dle naší volby (ředkvičky chery rajčátka, papriky, okurky...) příloha dle chuti - brambory, hranolky ..., tatarská omáčka

Pracovní postup

Žampiony krátce opláchneme,očistíme (NELOUPEME!) a osušíme. V misce si připravíme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky, soli a bílého pepře - konzistenci ověříme na 1 houbičce - pokud stéká, přidáme mouku, pokud je jakoby drobivá a odpadává, přilijeme mléko (po kapkách). Obalíme ve strouhance a ihned vkládáme na rozehřátý tuk a smažíme pěkně do růžovohněda. Na talíř pak dáme zeleninu pokrájenou na kousky, smažené žampiony a přílohu - nejspíš brambory. Mužeme ochutit tatarskou omáčkou (i kečupem)

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace