Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Źampiony plněné vepřovým mozečkem

Źampiony plněné vepřovým mozečkem

Ingredience

6-8 větších žampionů, 100-120g vepřového mozečku, kus zelené části nové cibulky, 100g libovolného tvrdého sýra, podle chuti, 1-2 vajíčka, lžíce oleje + olej na vymazání pekáčku, sůl, pepř.

Pracovní postup

Ze žampionů vyloupneme nožky, hlavičky oloupeme a osolíme. Nožky si nadrobno nakrájíme. Cibulku si nakrájíme na kolečka a na oleji spolu s nožkami a trošinkou vody podusíme cca 10 min. Osolíme, opepříme. Až se voda téměř vydusí, přidáme očištěný mozeček a zase chvíli restujeme. Nakonec přidáme sýr a vajíčka a celou směs necháme srazit. Touto směsí plníme hlavičky žampionů a pokládáme na pekáček vymazaný olejem. Podle chuti můžeme posypat svým oblíbeným kořením, já použila směs Adamova žebra. Podlejeme asi 1 dcl vody a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 30-40 min na 180 stupňů.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace