Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Žampionová omáčka s těstovinami, celerem a mandlemi

Žampionová omáčka s těstovinami, celerem a mandlemi

Ingredience

0,5 kg čerstvých žampionů, cibule, plátek másla, 60 - 80 g mandlí, 1/4 celeru, 400 g těstovin, sůl, pepř, 1/2 nastrouhaného muškátového oříšku, maličká špetka skořice, 250 ml smetany

Pracovní postup

Nejdřív si připravíme žampiony. Očistíme je a nakrájíme. Stejně tak si počínáme s celerem. Kostičky celeru krájíme asi na 1cm krychličky. Pak oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Tu potom dozlatova orestujeme na másle. Přidáme žampiony a celer a dusíme pod pokličkou do měkka. Přidáme mandle. Mezitím, co se nám dusí žampiony a celer uvaříme si těstoviny. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a ždibeček mleté skořice. Zamícháme. Zalijeme smetanou, přidáme těstoviny, zamícháme a podáváme :-).

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace