Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.10.2014

Vietnamské závitky s masovo-houbovou náplní

Autor: hhh.bohmova

Vietnamské závitky s masovo-houbovou náplní

Ingredience

na 12ks závitků:
500g mlétého masa (používám krůtí viz.obrázek č. 2)
asi 150 g podušených hub
1 malá mrkev
1 cibule
1 lžíce vegety
2 lžíčky sladké papriky
1 lžička kmínu
trochu pepře a soli
něco zeleného pro hezkou barvu - petrželka nebo jarní cibulka nebo pažitka
rýžový papír

Omáčka na namáčení:
2 lžíce rybí omáčky (běžně k dostání u vietnamců v potravinách)
2 lžíce cukru
1 lžíce octa
3/4 skleničky studené vody
2 stroužky česneku
chilli dle chuti ( nemusí být)

Pracovní postup

Nejdříve si podusíme houby a necháme vychladnout. Maso dáme do mísy, přidáme houby, mrkev nastrouhanou na jemno, cibuli nakrájenou na jemno, petrželku a koření a promícháme. Připravíme si velký talíř,na který nalijeme vodu. Rýžový papír namočíme z obou stran ve vodě, položíme vedle na rovnou plochu a do dolní části papíru dáme kopeček náplně (viz obrázek č. 3) a spodní okraj přes náplň ohneme. Pak přeložíme pravý okraj (obr. č.4), levý okraj a zarulujeme do konce. Závitky vyskládáme na tác kousek od sebe, rádi se k sobě lepí. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podávám k nim omáčku, ve které si je namáčíme nebo s ní závitky poléváme. Příprava omáčky: všechny suroviny smícháme, přidáme prolisovaný česnek a dáme každému do mističky vedle talíře. Závitky podávám s rýží, kterou ještě pokapkávám sojovkou :-) lahůdka

Houby, které je vhodné v receptu použít

  • hřibovité houby, ale i hlíva ústřičná je výtečná

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace