Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Plněné žampiony v pikantní omáčce

Plněné žampiony v pikantní omáčce

Ingredience

Větší žampiony ( já měla 7ks), 2 uzená kuřecí stehna, 1 malá cibule, špetka uzené sladké papriky, cca 100g tvrdého sýru Blaťácké zlato ( nebo jiný vhodný na zapékání), zelené bylinky, sůl, olej, Na omáčku: malá sklenka domácího leča ( cibule, rajčata, papriky) nebo Ljutěnice, 2-3PL harissy paprikové pasty, sůl, Kuskus: 1 malá cibule, 1- 2 stroužky česneku, zelené bylinky, vývar, olej nebo máslo, sůl

Pracovní postup

Klobouky žampionů oloupeme a krátce opečeme z obou stran. Osolíme. Na pánvi s olejem zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na drobno pokrájené maso ze stehen, orestujeme, zaprášíme uzenou paprikou, osolíme, promícháme a odstavíme. Vmícháme bylinky a nastrouhaný sýr. Směsí naplníme klobouky žampionů. Do stejné pánve, kde jsme dělali směs na plnění, vlijeme lečo, přidáme harissu, dochutíme a necháme lehce zredukovat. Pokud nám zbyla náplň, přidáme ji k omáčce. Poté omáčku vlijeme do zapékací misky, poskládáme do ní žampiony a dáme do rozpálené trouby na 200C na cca 15 minut. V pánvi si zeklovatíme cibuli na másle nebo oleji, přidáme krátce orestovat posekaný česnek a přisypeme kuskus. Krátce opražíme. Zalijeme vývarem, osolíme, přiklopíme a odstavíme. Několikrát ho po chvilkách promícháme, aby byl sypký a nakonec vmícháme bylinky.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace