Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem

Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem

Ingredience

1,5 kg šampiňónov (+ hlivy alebo iné huby na paprikáš), 1 kg zemiakov, 200 g parmezánu (alebo pecorina, prípadne údeného oštiepka), 100 g prerastanej slaniny, 2-3 paradajky, hladká múka, šľahačková smotana (po vianočných sviatkoch stačí aj smotana na varenie...),cibuľa, 1 pl sladkej mletej papriky, čierne (alebo iné pálivé) korenie, 3 pl olivového oleja, 2-3 strúčiky cesnaku,soľ, mlieko, olej na vyprážanie

Pracovní postup

Hlavičky šampiňónov vydlabeme a namočíme na 10 minút so mlieka. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji. Pridáme pokrájané nožičky šampiňónov (prípadne iné huby), posypeme paprikou, podlejeme cca 100 ml vody a podusíme. Nakoniec zahustíme smotanou. Šunku a slaninu pokrájame nadrobno a v mise zmiešame s 1/3 postrúhaného syra. Osolíme, okoreníme a v prípade potreby maličko zriedime smotanou. Zmesou naplníme šampiňóny a poukladáme ich do zapekacej misy. Posypeme syrom, medzi ne povkladáme prepolené paradajky a podlejeme smotanou. Däme na 15-20 minút zapiecť do rúry predhriatej na 180°C. Ošúpeme zemiaky, ktoré sme uvarili deň predtým a postrúhame ich na strúhadle. V mise zmiešame s múkou, zvyškom (asi 2/3) syra, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, v prípade potreby rozriedime smotanou. Dobre premiešame a zo zmesi tvarujeme 10 cm dlhé valčeky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame v oleji. Podávame s plnenými šampiňónmi a huibovým paprikášom.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace