Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Plněné a smažené žampiony

Plněné a smažené žampiony

Ingredience

8 celých žampionů, 1 řapík celeru, 50 g anglické slaniny, 50 g eidamu, 50 g nivy, 50 polosuchého salámu, 2 vejce, 1 lžíce smetany, petrželka(pažitka), pepř, sůl, trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka a sůl

Pracovní postup

U žampionů oddělíme nožičky, které buď nastrouháme, nebo nasekáme na maličké kousky, zrovna tak nastrouháme oba sýry, polosuchý salám i řapíkatý celer-pokud nám nejde strouhat tak nadrobno posekáme a anglickou slaninu s pažitkou také nakrájíme nadrobno. Všechno dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu, pepř, osolíme(pozor!niva je slaná) a promícháme, pokud by se nám hmota zdála řídká, můžeme přidat malinko strouhanky-nebylo však třeba. Touto hmotou naplníme hlavičky žampionů do kopule, která bude tvořit téměř kuličku. Když máme připraveno, obalíme v trojobalu, nejprve v hladké mouce, pak v našlehaném osoleném vejci a nakonec ve strouhance. Pak už jen usmažíme na oleji dozlatova po obou stranách.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace