Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Bazalkové nudle s liškami

Bazalkové nudle s liškami

Ingredience

10 dkg čerstvých hub - liška obecná, široké nudle, kousek sýru Gran Moravia, 15-20 lístků čerstvé bazalky, olivový olej, sůl, celý kmín, máslo,

Pracovní postup

Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle a to dle návodu na balení. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky. Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku celého kmínu a necháme provonět. Přidáme oprané a okapané houby a zlehka orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou měkké. Trvá to chvilku cca 5 minut. Do vyšší nádoby (nejlépe vysoká sklenice, do které se nám vejde pracovní část tyčového mixéru) vložíme 15-20 lístků čerstvé oprané bazalky, přilijeme olivový olej a nastrouhaný sýr Gran Moravia. Mixujeme poté společně ponorným mixérem zcela do hladka. Scedíme uvařené široké nudle, které přendáme po scezení do střední mísy a přidáme bazalkovou pesto omáčku svůdně zelené barvy. Poctivě promícháme, dokud se omáčka nenalepí na nudle. Takto „ozelenalé“ a velmi chutné nudle přendáme do hlubokého talíře a bohatě je posypeme na másle podušenými liškami. Po ochutnání upadáme částečně do mírného bezvědomí, neboť jde o velmi lahodnou a chutnou záležitost.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace