Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

Recepty a vaření z hub jsou samostatná kuchařská disciplína.

Máte-li svoje vlastní recepty z hub, o které byste se rádi podělili s ostatními houbaři, přidejte je do receptáře. Archivujte si je a autorizujte pod svým uživatelským účtem naHoubach.cz, kde je vždy na jednom místě dohledáte.

Receptář naHoubach.cz obsahuje více než 500 receptů z hub a stále přibývají .

Houbařské recepty jsou unikátně provázány s atlasem hub. Můžete si vybrat recept ať už podle určitého druhu houby, tak i podle dalších zadaných parametrů do vyhledávače.

Již v prastarých antických dobách byla jídla z hub považována za skvělou delikatesu a gastronomickou perlu vyhledávanou labužníky. Gurmáni oceňují jejich vynikající chuť a intenzivní aroma.

Houby lze v kuchyni použít prakticky na všechny způsoby. Od hlavních jídel, přes polévky, omáčky, předkrmy až po kořenící přísady či dokonce dezerty.

Jednotlivé druhy hub mají různé vlastnosti a hodí se k odlišným způsobům kuchyňského zpracování. Některé houby jsou všestranně kulinářsky využitelné a jiné houby jsou vhodné pouze ke speciálním úpravám.

Vyhledávání v receptech

Vyhledané recepty z hub

  • Lišky na paprice

    1 miska lišek (asi 500 g) 1 cibule asi 1/4 l kysané smetany cca 1 šálek hovězího vývaru 2 lžíce hladké mouky kmín lžíce mleté papriky sůl trochu octa zhruba 2 lžíce másla

    Nakrájíme lišky a nejprve je podusíme v malém množství vody. V kastrolu zpěníme na tuku nakrájenou cibuli, přidáme papriku, lišky, sůl, kmín a chvíli restujeme. Pak do kastrolu nalijeme hovězí vývar (třeba z masoxu), kastrol přikryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, až jsou lišky měkké. Ke konci dušení rozmícháme v hrnečku mouku se smetanou a lišky zalijeme. Rychle mícháme, aby se neudělaly žmolky…

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace