Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Špenátové houboše

Špenátové houboše

Ingredience

1 hrnek hub (čerstvé nebo mražené, lze použít i sušené,povařené asi 20 minut ve vodě), čerstvý nebo mražený listový špenát, strouhaný sýr (eidam 30%tní) - cca 100g, čerstvý sýr nebo "domácí lučina" - 2-3 PL ,1 vejce, česnek, sůl, pepř, instantní špaldová kaše (viz. foto) nebo strouhanka, strouhanka na obalení, olej na smažení

Pracovní postup

Houby podusíme a nadrobno posekáme, stejně jako spařený špenát. (Pokud použijeme špenát mražený, necháme ho předem rozmrazit). Obojí dáme do mísy, přidáme čerstvý i strouhaný sýr, vejce, utřený česnek podle chuti, sůl a pepř. Nyní vše promícháme a podle potřeby zahustíme instantní kaší nebo strouhankou. Z hmoty tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. Usmažené "houboše" (podle vzoru "karboše" :-) )vyndáme na ubrousek, necháme odsát přebytečný tuk a horké podáváme s uvařeným bramborem nebo bramborovou kaší a salátem.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace