Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Houbová omáčka z praváků

Houbová omáčka z praváků

Ingredience

Předvařené rozmražené houby - praváci (nebo čerstvé i sušené - jaká je zrovna možnost a kdo jak skladuje), 1 větší cibule, lžíce sádla, 1/2 kelímku sladké smetany, 400 ml mléka, 4 lžíce hladké mouky, 100 ml vývar z hub, sůl a pepř, drcený kmín.

Pracovní postup

Na sádle orestujeme jemně nakrájenou cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme drcený kmín a předem rozmražené houby – pravé hřiby nejlépe (čerstvé, sušené), osolíme, opepříme a dusíme asi 10 min. Pokud jsou houby čerstvé nebo sušené dusíme déle a podlijeme vodou. Přidáme houbový vývar (vývar mrazím, když připravuji uvařené houby k mražení), pokud nemáme, podlijeme asi 0,3 l vody. Do hrníčku dáme mlíko a rozmícháme v něm hladkou mouku a nalijeme do omáčky a provaříme asi 15 minut, aby nebyla v omáčce cítit mouka. Dochutíme dle potřeby, pokud něco z koření chybí. Ke konci nalijeme smetanu na zjemnění. Když je omáčka moc hustá, trošku rozředíme vodou, nalijeme vlažnou, aby se nám smetana nezdrcla. Jako přílohu podáváme kynutý knedlík nebo lehčí těstovinu, rádi máme vařené nebo pečené hovězí maso. Omáčka může být i bez něj. Dobrou chuť :o)

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace