Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Gratinované houby se sýrovou drobenkou

Gratinované houby se sýrovou drobenkou

Ingredience

250-300 gramů hub /směsi- hlíva ústřičná, žampiony, šiitake, nebo houby dle chuti/
2-3 stroužky česneku
150 ml oliv.oleje
sůl, pepř
150-180 gramů cherry rajčátek
1 celý svazek mladých cibulek
5 -10 ml bílého vína
65 gramů mozzarelly
50 gramů strouhanky
2PL strouhaného ementálu -nebo parmazánu
1ČL majoránky
zelená petrželka
houbové koření

Pracovní postup

Troubu si předehřejeme, houby očistíme a podle velikosti rozpůlíme, rozčtvrtíme nebo ponecháme celé. Česnek oloupeme, prolisujeme a s polovinou oleje smícháme s houbami. Podle chuti osolíme, opepříme, dáme houbové koření a dáme do pekáčku, aneb do ohnivzdorné formy. Rajčátka si omyjeme, necháme okapat a rozpůlíme. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky asi 3 cm velké. Rajčátka i cibulky přimícháme k houbám v zapékací formě a vše zakápneme bílým vínem, promícháme. Na drobenku si nakrájíme mozzarellu na velice malinké kostičky, smícháme je se strouhankou, nastrouhlým parmazánem nebo ementálem, s majoránkou a zbylým olejem posypeme tuto houbovu směs a dáme zapéci na cca 15-20 minut do trouby do zlatova.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace