Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!
Dobrý večer, mám dotaz, je to ryzec pravý? Ve smíšeném lesíku, vlhčím. Hojně. Třeň dutý, při naříznutí začne oranžovět až červenat. Důlek v klobouku jemně do zelena jinakbspíš lososová barva. Vůně výrazně houbová. Moc nechci ochutnávat leč jsem těhotná ;-) Moc děkuji za odpověď!
Ještě jedna fotka pro lepší určení
...a po cca 20 minutách jsem si všimla, že barva řezu má místo oranžového zbarvení vínově červenou barvu....
To vypadá na ryzec smrkový, ale může být i lososovitý, každopádně oba dobré jedlé houby, já je nakládám hlavně.
Děkuji za odpověď a už se těším, jak budou chutnat :-) A ještě jeden dotaz. Dají se mrazit?
Všechny houby se dají mrazit, ale vzhledem ke křehkosti se spíš doporučují k mražení masitější houby.
:-D děkuji, koukám, že se připojil s dotazem ( o zamražení ) i můj manžel....furt by něco strkal do mrazáku :-D