Houby očistíme a nakrájíme, osmažíme je spolu s rajčaty na cibulce. Přidáme protlak, kmín, pepř, sůl, papriku, cukr a worchester (můžeme trochu chilli), podlejeme 1-2 sklenicemi vody a dusíme do měkka asi 20-30 min. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka a přidáme utřený česnek, bazalku a oregano, ochutnáme a dokořeníme dle chuti. Nandáme do skleniček a sterilujeme 30 min při 90 stupních. Používám nejradši na topinky, základní vrstvu na pizzu (místo suga) a výborné jsou i knedlíčky do polévky ( přidáme k jedné skleničce této pasty vejce a strouhanky tolik aby nám šli dělat kuličky, které házíme do vroucího vývaru)
Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!
to určitě vyzkouším...vypadá to dobře :-)
a chutná to taky výborně, zapomněla jsem napsat že jsou z tohoto množství asi 3 skleničky od majolky :-)
to je dobré vědět. Kolikrát už nevím, co z nich udělat - díky za tip :-)