Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

6.9.2014

Zavařená houbová pasta alá Itálie

Autor: hhh.bohmova

Zavařená houbová pasta alá Itálie

Ingredience

1kg hub
2 cibule
2 spařená a oloupaná rajčata
1 malý rajský protlak
1 lžička drc. kmínu, mleté papriky a trochu pepře
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
1 lžíce worchesteru
4 stroužky česneku
1 lžíce sušené bazalky
1 lžíce sušeného oregana

Pracovní postup

Houby očistíme a nakrájíme, osmažíme je spolu s rajčaty na cibulce. Přidáme protlak, kmín, pepř, sůl, papriku, cukr a worchester (můžeme trochu chilli), podlejeme 1-2 sklenicemi vody a dusíme do měkka asi 20-30 min. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka a přidáme utřený česnek, bazalku a oregano, ochutnáme a dokořeníme dle chuti. Nandáme do skleniček a sterilujeme 30 min při 90 stupních. Používám nejradši na topinky, základní vrstvu na pizzu (místo suga) a výborné jsou i knedlíčky do polévky ( přidáme k jedné skleničce této pasty vejce a strouhanky tolik aby nám šli dělat kuličky, které házíme do vroucího vývaru)

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Katys 10.9.2014 10:56

    to určitě vyzkouším...vypadá to dobře :-)

    odpovědět
  • hhh.bohmova 10.9.2014 21:29

    a chutná to taky výborně, zapomněla jsem napsat že jsou z tohoto množství asi 3 skleničky od majolky :-)

    odpověď na komentář ID 34 odpovědět
  • Katys 10.9.2014 22:01

    to je dobré vědět. Kolikrát už nevím, co z nich udělat - díky za tip :-)

    odpovědět
  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace