Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Zapečený chléb s žampionovou směsí

Zapečený chléb s žampionovou směsí

Ingredience

plátky tmavého chleba
250 g čerstvých žampionů
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
1 vejce
sýr Brie
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř podle chuti
olej
máslo na potření chleba

Pracovní postup

Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a hladké mouky a necháme ji vystydnout. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a přihodíme očištěné a na plátky pokrájené žampiony. Po chvilce přidáme drcený kmín, rozetřený česnek, sůl a pepř. Smažíme tak dlouho, dokud se nevypaří tekutina, kterou žampiony pustily. Do zchladlé jíšky vmícháme vejce a žampionovou směs a řádně promícháme. Každý plátek tmavého chleba potřeme slabou vrstvou másla a rozdělíme na ně žampionovou směs. Na každý krajíček chleba dáme plátek sýru Brie a chleby vedle sebe naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Zapékáme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dokud sýr nezezlátne.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace