Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Zapečené žampiony s brokolicí a gorgonzolou

Zapečené žampiony s brokolicí a gorgonzolou

Ingredience

14 - 18 větších žampionů, 200g brokolice, 2 vejce, 140g zakysané smetany, 100g Gorgonzoly, sůl, pepř, sladká paprika, máslo

Pracovní postup

Žampiony oloupeme, vylomíme nožičku, posolíme a naskládáme do zapékací misky, kterou jsme vytřeli máslem. Brokolici povaříme v osolené vodě, nasekáme nadrobno a necháme vychladnout. Gorgonzolu nastrouháme, nebo rozmačkáme a smícháme s vejci a zakysankou. Přidáme brokolici, sůl, pepř a trochu papriky, kdo chce může použít i pálivou. Vše smícháme a lžící naplníme do žampionů. Pečeme při 180°c přibližně 25 - 35 min. Ke konci pečení dáme na každý žampion kousek másla. Podáváme s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace