Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Zapečené večky, nebo tousty s liškama

Zapečené večky, nebo tousty s liškama

Ingredience

Chlebíčková večka(já měla doma dělanou), miska lišek, 1 větší lahůdková cibulka, 1 stroužek česneku, 50 g anglické slaniny, 100 g tvrdého sýra(byl eidam)pepř, máslo, pár lžic oleje, sůl, petrželka(nebo zelená část lahůdkové cibulky.

Pracovní postup

Večku si nakrájíme jako na chlebíčky na šikmo a namažeme tence máslem. Do kastrůlku si dáme olej, na něj dáme nakrájenou anglickou slaninu na malé kousky, orestujeme jí a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a rozmačkaný česnek a necháme chvilku smažit do růžova. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené lišky, které osmažíme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme, pak necháme vychladnout.Vychladlé lišky dáme na celou plochu veček a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, který trochu přimáčkneme a na plechu s pečícím papírem dáme zapéct do vyhřáté trouby, dokud se sýr neroztaví. Můžeme posypat petrželkou, pažitkou, zelenou částí lahůdkové cibulky a ozdobit měsíčkem rajčete, nebo kdo co má rád a nebo nedáme nic.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace