Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Žampióny plněné Madetkou

Žampióny plněné Madetkou

Ingredience

velké žampióny (asi 7 ks na osobu), cibule, máslo, majoránka, sůl, pepř, mléko, tavený sýr (nejlépe Madetka 1ks)

Pracovní postup

Žampionům utrháme nožičky a vydlabeme z žampiónů vnitřek, pokud se okraj spojuje s nožičkou, odloupeme ho taky, uděláme z žampionů jakoby mističky. Takto upravené žampiony dáme na pekáč. Zbytky vydlabané z žampiónů a nožičky pokrájíme na malé kousky. Nakrájíme na jemno cibuli. Do kastrůlku dáme máslo, na něj vložíme na drobno nakrájenou cibulku. Tu opečeme dozlatova - doporučuji mírný plamen. Poté přidáme pokrájené vnitřky a nožičky žampiónů, přidáme i trochu másla, majoránku, podle chuti osolíme a opepříme (nemusíte vůbec, i tak je to dobré) a necháme žampióny za stálého míchání osmažit. Nalijeme trochu mléka a vhodíme do směsi Madetku. Tu za stálého míchání rozmělníme ve směsi. Vypneme sporák a nalijeme tuto směs postupně do žampiónů na pekáči. Pekáč vložíme do trouby, zapnuto z obou stran asi na 180°C asi na 10 minut. Po vyndání ozdobíme petrželkou, nebo lahůdkovou cibulkou. Podáváme s bramborem.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace