Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

29.7.2014

Vepřové maso s bílou houbovou omáčkou a bramborami

Autor: permon777

Vepřové maso s bílou houbovou omáčkou a bramborami

Ingredience

Vepřové maso - kýta nebo plec 1/2 kg - 1 kg
Cibule 4 ks
Sádlo
Houby - všechny možné druhy asi tak větší miska
Vývar na podlévání
33% smetana
Sůl
Pepř
Kmín
Trochu hladké mouky
Brambory
Petržel na ozdobu

Pracovní postup

Do kastrolu dám rozpálit sádlo a usmažím na něm cibuli do zlatova, pak přidám maso nakrájené na kostky asi tak 2x2 cm, osolím, opepřím a posypu kmínem, krátce orestuji ze všech stran, podliji a dusím do měkka. Těsně předtím než je maso měkké, nechám vysmahnout a přidám pokrájené houby, opět trochu osolím, opepřím a okmínuji, krátce orestuji a podliji vývarem. Dusím ještě tak 15 minut, podle toho jaké použiji houby. Rozkvedlám mouku ve 33% smetaně naředěné vývarem (studeným) a za stálého míchání vliji do kastrolu, je třeba to hlídat, aby se to nepřichytlo, bylo by to hořké. Provařím asi 15 - 20 minut a je hotovo. Mezitím si uvařím brambory ve slupce, nejlépe nové. Na talíř naskládám brambory, ozdobím petrželí a přiliji omáčku a pak už jen dobrou chuť. Je to Božské papání.

Houby, které je vhodné v receptu použít

  • Směs různých druhů hub - čerstvé

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace