Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Vepřové kostky s hlívou na kari

Vepřové kostky s hlívou na kari

Ingredience

500 g vepřové plece
400 g hlívy ústřičné
1 cibule
1 smetana
2 lžičky kari
2-3 lžičky hladké mouky
1 lžíce másla
olivový olej
kmín mletý
pepř
sůl

Pracovní postup

Na olivovém oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a hlívu nakrájené na kostky, sůl, pepř, kmín a kari a chvíli restujeme. Potom podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí. Občas je-li nutné ještě podléváme. Hlíva je poměrně tuhá houba, tak se nemusíme bát, že se rozvaří. Ke konci dušení přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali hl.mouku. Ještě povaříme, dochutíme a můžeme podávat. Jako příloha se hodí jak rýže, těstoviny, tak i brambory, nebo knedlíky.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace