Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Sýrovo-bazalkové žampióny

Sýrovo-bazalkové žampióny

Ingredience

800 g středně velkých žampiónů
200 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
200 g sýra ementálského typu (např. primátor)
2 vejce
8 stroužků česneku
1 lžíce sušené bazalky
1 lžíce sušeného česneku
1 lžička pepře
sůl

Pracovní postup

Žampióny očistíme, pokrájíme na poloviny a vsypeme do vyššího pekáčku. Přidáme česnek, nakrájený na tenké plátky a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Necháme prohřát 10 minut a mezitím připravíme směs z najemno strouhaného sýra, šlehačky, rozšlehaných vajec, sušené bazalky a česneku, pepře a dostatečného množství soli (žampióny jsme nesolili, takže si můžeme dovolit větší množství). Horké žampióny důkladně promícháme se sýrovou směsí, vrátíme do trouby, teplotu přidáme na 250°C a zapékáme ještě 20 minut. Podáváme s rozpečenou bagetou, potřenou čerstvým máslem a zeleninovým salátem.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace