Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Staročeská bramborová omáčka s hříbky

Staročeská bramborová omáčka s hříbky

Ingredience

1 kg brambor
500 g hříbků (čerstvé nebo mražené)
40 g másla
40 g hladké mouky
500 ml vývaru
1 lžička majoránky
2 stroužky česneku
1 špetka mletého zázvoru
1 špetka pepře
sůl
pažitka

Pracovní postup

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpusíme máslo, zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Zalijeme ji teplým vývarem, prošleháme, přidáme hříbky, česnek utřený se solí a koření a vaříme na mírné teplotě asi 30 minut. Poté přidáme plátky vařených brambor, rozemneme majoránku a případně dosolíme. Podáváme posypené pažitkou.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace