Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Smetanové lišky v nudlích

Smetanové lišky v nudlích

Ingredience

10 dkg čerstvých hub - liška obecná, máslo, 2 dl smetany ke šlehání, široké nudle, sůl, mletý kmín

Pracovní postup

Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle dle návodu na balení. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky. Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku mletého kmínu a vložíme lišky. Lehce podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou ideálně měkké, čehož docílíme za 5 minut. Jakmile jsou lišky hotové a skoro bez šťávy tak je v pánvi podlijeme smetanou a necháme ještě společně projít lehce varem, aby došlo ke spojení lahodných chutí obsažených surovin. Do pánve přidáme k liškám a smetaně uvařené a okapané široké nudle. Dle potřeby osolíme a vše společně promícháme, čímž omáčka krásně ulpí na nudlích. Promíchané nudle přendáme do hlubokého talíře a necháme si chutnat. Po ochutnání zjistíme, že i z minima ale kvalitních surovin jde připravit pokrm, po jehož ochutnání máte tzv. „nebe v hubě“.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace