Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Smažené žampiony Surimi

Smažené žampiony Surimi

Ingredience

10 větších žampionů, 1 lahůdková cibulka, asi 3 Surimi tyčinky(krabí), 100 g eidamu, 100 g Hermelínu, kousek másla, malinké množství smetany, sůl.
dvojobal-osolené vajíčko+strouhanka.

Pracovní postup

Připravíme si žampiony k plnění, vyřezáme nožičky, vydlabeme a vznikne nám mistička, žampiony opláchneme a necháme vysušit. Zatím si uděláme plnící masu-nožičky žampionů nakrájíme nadrobno, lahůdkovou cibulku a Surimi tyčinky také. Na máslo dáme cibulku, přidáme nožičky žampionů, Surimi tyčinky a chvilku osmažíme a sundáme z plotýnky. Do misky si nastrouháme eidam, přidáme masu, co jsme osmažili, osolíme a pokapeme smetanou, promícháme a lžičkou plníme kloboučky žampionů, navrch dáme zátku z Hermelínu, který si nakrájíme na 10 čtverečků, aby zakryly plnící masu. Pak žampiony obalíme, nejprve ve vyšlehaném vajíčku, pak ve strouhance a ještě jednou zopakujeme, aby nám nic při smažení nevyteklo. Takto připravené žampiony osmažíme v menším množství oleje, necháme okapat na savém papíru a můžeme servírovat.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace