Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Smažené překvapení

Smažené překvapení

Ingredience

větší žampióny, anglická slanina, čabajka, salám Herkules, uzená cihla, 1-2 vejce, Solamyl, zelená petrželka a libeček, cibule, olej,
trojobal - strouhanka, hladká mouka, 2 vejce, trochu piva

Pracovní postup

Žampióny opláchneme, vylomíme nožičku a klobouček žampiónu vydlabeme (viz foto) nejlépe malou lžičkou. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do voňavorůžova. Žampiónové nožičky spolu s vydlabanou směsí z kloboučků nasekáme najemno, přidáme k cibulce a dusíme dosucha (až se odpaří šťáva).Odstavíme a necháme vychladnout. Anglickou, čabajku i Herkules nakrájíme na teňounké plátky a z nich pak jemné nudličky, které ještě několikrát překrojíme napříč. Uzenou cihlu nastrouháme na hrubším (kerlubovém=kedlubnovém) struhadle. Zelenou petrželku s libečkem nasekáme najemno a vše nakrájené spolu s vajíčkem (nebo vejci podle množství) a škrobovou moučkou přidáme k orestovaným žampiónům a důkladně promícháme. Touto směsí naplníme vydlabané žampióny, obalíme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s bramborovou kaší a tatarkou.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace