Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou

Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou

Ingredience

400 g hlívy ústřičné
200 g zakysané smetany
150 g rokfóru
200 g pšeničné mouky
100 ml mléka
250 ml suchého bílého vína
2 vejce
1 lžička zrnek zeleného pepře
olej na smažení
pepř
sůl

Pracovní postup

Žloutky oddělíme od bílků a rozšleháme je s bílým vínem. Přidáme mouku, trochu soli a všechno důkladně promícháme. V případě potřeby přilijeme ještě trochu vína. Těstíčko necháme 10 minut odpočinout. Hlívu očistíme a zbavíme tvrdých nohou. Můžeme je usušit, nebo přidat do polévek. Větší houby případně rozpůlíme. Houby osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těstíčka. Rokfór protlačíme cedníkem a rozetřeme ho s mlékem dohladka. Přidáme zakysanou smetanu a zelený pepř a všechno důkladně promícháme. Olej rozehřejeme na 170°C. Hlívy namočíme v těstíčku a usmažíme je v horkém oleji dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce. Houby podáváme s rokfórovou omáčkou.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace