Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Rychlé houbové toasty

Rychlé houbové toasty

Ingredience

300 g hub - žampiony, nebo hlíva / v létě hříbky a jiné jedlé houby / 1 svazek mladých cibulek, 180 g - 200 g šunky, 120 g eidamu nebo jiného sýra, kmín, čerstvý mletý pepř, sůl + tmavý toastový chléb, tuk na vymazání plechu

Pracovní postup

Pečivo nakrájíme na plátky, nebo použijeme toastový chléb. Na másle zpěníme cibulku / bílou část/ a přidáme očištěné a pokrájené houby na kostičky. Osolíme, přidáme kmín, opepříme a podusíme doměkka. Pokud houby nepouští žádnou tekutinu, podlijeme je troškou vody. Dusíme, až se tekutina vypaří. Ochutíme podle potřeby, dosolíme nebo opepříme. Směs odstavíme z ohně a vmícháme na nudličky pokrájenou šunku a nakrájíme zelenou část cibulek. Rozdělíme na pečivo nebo toastový chléb, posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme zapéci do předehřáté trouby. Zapékáme dozlatova. Zdobíme červenou kapii, petrželkou nebo jinou bylinkou. Je to moc dobré a syté.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace