Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Rizoto se sušenými hříbky

Rizoto se sušenými hříbky

Ingredience

200g kulatozrnné rýže natural, 50g sušených hříbků, 800ml vývaru, 1 cibule, 1 šalotka, 2 lžíce másla (domácí nebo Jihočeské), sůl, pepř, drcený kmín, 1 lžička petrželové natě

Pracovní postup

Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12hod, ale lepší je 24hod), poté rýži scedíme. Hříbky si namočíme do vody. Na pánvi orestujeme šalotku a v hrnci cibuli. K šalotce přidáme vymačkané houby a restujeme dozlatova. Na cibuli krátce za stálého míchání zarestujeme rýži a poté zalijeme 0,5l vývaru. Podle kvality hrnce stačí rýži občas zamíchat (nebo míchat stále, pokud se nám rýže přichytává). Mezitím si k houbám přilijeme 100ml vývaru a přidáme lžíci másla (druhou lžíci másla přidáme k hotové rýži, aby mělo rizoto krémovější konzistenci). Necháme vývar trochu zredukovat, abychom získali tmavý houbový sosík, který hříbky krásně oglazuje. Potom už jen lehce osolíme a opepříme. Přidáme špetku kmínu a 1 lžičku petrželové natě. Nezapomínáme si hlídat rýži a pokaždé když už se nám vývar skoro vyvaří, přilijeme další naběračku. Podle druhu rýže se liší doba vaření a množství vývaru, ale ten půllitr je základ. Používám kulatozrnnou rýži natural (přírodní nebroušená a neleštěná rýže). Pokud se předem nenamočí, u sporáku můžeme stát až 1hod. Namočená rýže je hotová za 25-30min.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace