Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Plněné žampiony ve "veselé peřince"

Plněné žampiony ve "veselé peřince"

Ingredience

8 velkých žampionů
na náplň:
-----------
200 g vepřového mletého masa
150 g nahrubo nastrouhaného sýra eidam
1 najemno pokrájená menší cibulka
1 vejce
2 pl pokrájeného čerstvého libečku a petrželky
sůl,pepř na dochucení
na veselou peřinku:
------------------------
200 ml horké vody
2 pl oleje
3 pl chilli sladké omáčky
3 pl sojové omáčky
1 červená cibule
2 řapíky celeru
¼ masité žluté papriky
¼ masité červené papriky
nožky a vnitřky žampionů
sůl

Pracovní postup

Žampiony očistíme, sloupneme a vnitřky společně s nožkou ostřejší kávovou lžičkou vydlábneme. Zeleninu si nakrájíme- nožky a vnitřky žampionů na plátky, obě papriky a řapíky na širší proužky a cibuli na půlkolečka. Vložíme do zapékací mísy, mírně osolíme, zakápneme olejem, sojovou a chilli omáčkou a promícháme. Všechny uvedené suroviny na náplň v míse důkladně promícháme, naplníme do vydlabaných žamionových kloboučků a narovnáme do zapékací mísy na připravenou zeleninu. Podlijeme horkou vodou, přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby na 45minut zapéct. Pečeme na ¾ výkon trouby(já mám obyčejnou plynovou).10minut před koncem toubu ubereme na poloviční výkon, odstraníme víko a dopečeme. Podáváme se šťouchanými bramborami,ale jsou dobré i jen s lehce osmaženým a mírně očesnekovaným bílým pečivem.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace