Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku

Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku

Ingredience

10 velkých žampionů
220g sýra Niva
150g sýra Eidam
250g nakrájených plátků anglické slaniny
150g slaniny vcelku-použila jsem debrecínský špek
1 velká cibule
1 tenký plátek másla,nebo 1 PL oleje
2 kostky zeleninového bujonu
2 dl vody
nasekané zelené bylinky na ozdobu

Pracovní postup

Ve 2dl vody necháme rozvařit 2kostky zeleninového bujonu.Žampiony sloupneme a vyřízneme nožky.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě překrojíme na polovinu,žampionové nožky rozkrojíme na silné plátky.Celou slaninu nakrájíme na drobnější kostičky.Nivu nastrouháme na velkých slzičkách struhadla,eidam na malých slzičkách a sýry společně promícháme.Zapneme si troubu na rozehřátí a nachystáme si zapékací mísu.Ve větším kastrůlku na rozehřátém tuku 4minuty smažíme nakrájenou slaninu,pak přidáme cibuli,nakrájené nožky,promícháme a vypneme.Přichystané kloboučky žampionů naplníme promíchanými sýry,zabalíme do kříže nakrájenou anglickou slaninou a pokud bude třeba,zajistíme párátkem,aby slanina držela.Do připravené zapékací mísy předěláme z kastrůlku osmaženou směsku slaniny,cibule a nožek,na to narovnáme naplněné a do anglické zabalené žampiony,podlijeme připraveným zeleninovým vývarem,přiklopíme víkem,nebo alobalem a v předehřáté troubě pečeme na plný výkon 30minut.Podáváme s bramborovou kaší,nebo šťouchanými brambory,přelté výbornou šťávou a posypané zelenýma bylinkama.Hodí se i bílé pečivo.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace