Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Pikantní houby po čínsku

Pikantní houby po čínsku

Ingredience

200g žampionů, pár hlaviček sušených shiitake hub ( čerstvé je poněkud obtížné sehnat), hrst sušených hub Jidášovo ucho, 1PL sójové omáčky, 1PL teriyaki omáčky ( popř. Hoisin omáčky), 1PL vinného octa, špetka cukru, drcené chilli cca 1KL, 2 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, zelená petrželka, olej, sůl

Pracovní postup

Sušené houby přelijeme horkou vodou a necháme min. 2 hodiny bobtnat. Žampiony si nakrájíme, malé na čtvrtky a velké na plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a česnek posekáme. Na omáčku smícháme všechny ingredience, podle chuti dokyselíme nebo dosladíme. Chuť by měla být pikantní a sladko - slano - kyselá. Na rozpáleném oleji orestujeme asi minutu jarní cibulky a česnek, přidáme houby a restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme omáčkou a restujeme ještě dalších 5 minut. Houby by měly do sebe během té doby nasáknout všechny chutě. Podáváme s rýží nebo nudlemi.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace