Sušené houby přelijeme horkou vodou a necháme min. 2 hodiny bobtnat. Žampiony si nakrájíme, malé na čtvrtky a velké na plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a česnek posekáme. Na omáčku smícháme všechny ingredience, podle chuti dokyselíme nebo dosladíme. Chuť by měla být pikantní a sladko - slano - kyselá. Na rozpáleném oleji orestujeme asi minutu jarní cibulky a česnek, přidáme houby a restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme omáčkou a restujeme ještě dalších 5 minut. Houby by měly do sebe během té doby nasáknout všechny chutě. Podáváme s rýží nebo nudlemi.
Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!
Vrrr! Poslouchám jen registrované a přihlášené uživatele! Pokud mi chcete dávat povely a hlídat nový obsah, tak se přihlaste nebo registruje!