Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Pečené lesní houby v hořčičném bešamelu

Pečené lesní houby v hořčičném bešamelu

Ingredience

- pevnější lesní houby (hřiby, klouzci, babky, suchohřiby...)
- olej nebo sádlo
- sůl, kmín, pepř
- čerstvé bylinky

- smetana
- hořčice plnotučná
- vegeta či jiné "žluté koření"
- hladká mouka

Pracovní postup

Pekáč vymastíme, dáme vrstvu kostiček cibule, vrstvu plátků hub, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme snítky bylinek (já jsem použila rozmarýn, oregano, bazalku) a dáme péct do trouby do zezlátnutí (200°C cca 20min.) Smícháme smetanu s hořčicí, vegetou a hladkou moukou a houby touto směsí zalejeme. Dáme péct na dalších cca 15-20min. Poměr podle množství hub, měly by být téměř zalité. Na 250ml smetany jsem dala lžíci mouky a lžíci hořčice. Příloha - vařené brambory, čerstvé pečivo

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace