Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Pečenáče z hub

Pečenáče z hub

Ingredience

Lesní houby, hladká mouka, vejce, strouhanka, sůl, olej na smažení, cibule

Nálev:
1 díl octa, 2 díly vody, sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření, několik kuliček jalovce, snítka rozmarýnu

Pracovní postup

Očištěné houby nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Obalené houby usmažíme dozlatova a necháme vychladnout. Zatím svaříme nálev. Množství vody, octa, soli a cukru dáme podle množství připravených hub a podle toho, jak chceme nálev pikantně kyselý nebo sladký. Do vhodných sklenic naskládáme hotové řízečky, prokládáme je půlkolečky cibule a sem tam snítkou rozmarýnu. Zalijeme vlažným nálevem, uzavřeme a dáme odležet.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Máte tip jaké druhy hub je nejlepší v receptu použít? Dejte nám o tom vědět!

Diskuse

  • slintám :-D

    Mončí 20.9.2015 19:59

    To zní bezvadně. Angel, máte zkušenost jak dlouho takhle naložené vydrží?

    odpovědět
  • Přidat komentář k receptu
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace