Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Pečená rýže a žampiony

Pečená rýže a žampiony

Ingredience

200g sampinonov
2 male hrnceky ryze
100ml smotany na varenie
hrst koriandrovej vnate (kto ma rad petrzlenovu pouzije ju miesto koriandrovej)
stipka kurkumy
stipka mleteho cienreho korenia
asi 1/4 lyzicky paliveho chilli korenia
1/4 zeleninovej Maggi kocky (alebo zeleninovy vyvar)
sol
maslo
voda
parmezan alebo iny syr na posypanie

Pracovní postup

Ryzu si na 10 minut namacame, dobre preplachneme. Dame ju do hlbsieho hrnca, zalejeme vodou tak, aby bolo asi 2cm vody nad ryzou, osolime a prikryte dusime do makka, kym sa voda neodpari. Do udusenej ryze vhodime kusok masla, nechame roztopit a ryzu premiesame, aby sa oddelila a nezostala v jednej hrci. Sampinony ocistime, nakrajame na hrubsie platky a vlozime do hlbsej misky. Pridame stipku soli, mlete cierne korenie, kurkumu, chilli korenie, smotanu, trocha vody, v ktorej sme rozpustili 1/4 zeleninovej Maggi kocky, vsetko dobre premiesame a dame do panvicky dusit na 15 minut. Ak treba podlievame vodou, aby nam zostala aj nejaka stava (nie vela). Primiesame nasekanu koriandrovu vnat. Do pekacika dame ryzu primiesanu so sampinonmi. Piecku rozohrejeme na 200 st. a pecieme 20 minut. Hotove jedlo mozeme posypat struhanym parmezanom alebo inym syrom a mozeme este dozdobit nasekanou cerstvou koriandrovou vnatou.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace