Košík: 0,- Kč
Přihlášení
bez zapnutého javascriptu je nutné mít zobrazen tento obrázek
přidat recept

15.8.2013

Lišky ve volském oku

Lišky ve volském oku

Ingredience

Lišky (na osobu 100 g), vejce (na osobu 2 ks), cibule, tuk, sladká paprika, bílý pepř, drcený tymián, drcený koriandr, muškátový květ – ode všeho jen špetička, tuk na smažení, sůl, zeleninová obloha, případně pečivo

Pracovní postup

Připravujeme porci pro každého zvlášť. Na tuku zpěníme cibulku a vložíme lišky – větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Kromě květu okořeníme a dusíme do měkka pod pokličkou. V jiné pánvičce na rozpálený tuk vložíme rozklepnutá 2 vejce a připravujeme volská oka tzn.bílek jemně shrneme kolem žloutku, aby udělal jakousi ohrádku a okořeníme květem. Smažíme ale velmi pozvolna. Když je žloutek téměř tuhý, vsypeme do středu lišky a jemně zatlačíme dovnitř – nemícháme, jen lehce zhoupneme pánev, aby vejce ty lišky jakoby obklopilo a udělalo mističku. Necháme ještě asi 3 min. a hned servírujeme na talíři s oblohou Pro jedlíky přidáme pečivo. Je nejlepší, když děláme porce postupně pro jednotlivce, aby se vejce stačila prosmažit a stuhnout.

Houby, které je vhodné v receptu použít

Diskuse

  • Přidat komentář k receptu

 

 

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace